Güzelyurt’ta ’23 Nisan Çocuk Konseri’ düzenlendi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Güzelyurt’ta ’23 Nisan Çocuk Konseri’ düzenlendi



 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Güzelyurt Belediyesi ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu işbirliğiyle Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Çocuk Konseri gerçekleştirildi.

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Atatürk’ün TBMM’nin kuruluş günü olan bu özel günü çocuklara armağan ederek onlara verdiği önemi gösterdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, geleceği emanet edeceğimiz çocukları milli şuur ve maneviyat ile en iyi şekilde yetiştirmenin önemine işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının varlığını egemen eşitlik temelinde sürüdürebileceğini, egemenliğe sahip çıkan bir halkın çocuklarını bu düşüncelerle yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Geleceğimize çocukların şekil vereceğini belirten Tatar, onları hem akademik hem de kültür, spor, sanat gibi alanlarda da milli değerlerle birlikte geliştirerek geleceğe taşımamız gerektiğini ifade etti.

Tatar, Güzelyurt’un yatırımlar ve su kaynaklarıyla önemli bir bölge olduğunu ve Güzelyurt’ a sahip çıkıp güçlü bir kent yaratılması için çalışılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından çocuklar eğitmenleriyle birlikte seçtikleri şarkıları seslendirdiler.

Büyük beğeni toplayan gece sonunda katılan ve katkı koyanlara teşekkür plaketi takdim edildi.