Güzelyurt Sanat Buluşması tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Güzelyurt Belediyesi tarafından organize edilen İkinci Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması tamamlandı.

Etkinlikte ortaya çıkan eserler düzenlenen sergi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Bu çerçevede Güzelyurt Belediyesi Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılışı yapıldı.

Güzelyurt Belediyesi Sergi Salonu önünde düzenlenen açılış töreninde konuşan Kuratör Arif Albayrak, dünyanın çeşitli yerlerinden ve ülkemizden olmak üzere 15 sanatçının katıldığı çok güzel bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, devlet ve hükümet yetkililerinin bu etkinliği daha da büyütecek katkılar koymasını temenni etti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da organizasyonu uluslararası boyuta taşımaktan heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, yaratılan eserlerin Güzelyurt’u ve ülkemizi tanıtma noktasında büyük önem taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da uluslararası haksızlıklara ve engellemelere sanat dili ve evrensel iletişim kanalları ile karşılık verildiğini kaydederek, böyle uluslararası bir buluşma ile yaratılan eserlerin evrensel bir dille dünyayla paylaşılmasının büyük bir mutluluk olduğunu vurguladı.

‘Sanat barıştır, güzelliktir, yaratıcılıktır, insanların barış diliyle daha fazla işbirliği yapmaları ve birbirlerine güvenmeleri ve yarattıkları eserleri geleceğe taşımalarıdır’ diye konuşan Tatar, bugünün güzelliklerinin birlikte yaratılıp gelecek nesillere aktarılmasında sanatın önemli rol oynadığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, böyle bir etkinliğin devam ettirilip uluslararası boyuta taşınmasından dolayı Güzelyurt Belediyesine teşekkür ederek, Güzelyurt’un sanata daha güzel koşullarda destek vereceğine inanaç belirtti.

Güzelyurt’un yeşiliyle, mavisiyle, üniversiteleriyle, spor kulüpleriyle, çevresiyle, gençleriyle yeni gelişmeleriyle güzel bir kent olmaya devam edeceğini ifade eden Tatar, yurt dışından ülkemize gelen tüm sanatçılara sevgi, hürmet ve kardeşlik duygularını ifade etti.

[ad_2]

Güzelyurt Sanat Buluşması tamamlandı

Yorumlar kapalı.