Güzelyurt Belediyesi Milli Mücadele Müzesi ve Türk Dünyası Meydanı Projesi’ni hayata geçiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

 

Güzelyurt Belediyesi Milli Mücadele Müzesi ve Türk Dünyası Meydanı Projesi’ni hayata geçiriyor.

İlk etap çalışmalarının tamamlandığı proje, Belediye’nin öz kaynaklarının yanısıra Türkiye Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Ofisi destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, projenin detaylarını BRT’ye anlattı.

Özçınar, Güzelyurt’ta başka kentlerden ve yurtdışından gelen konukları ağırlamak, farklı destinasyonlar yaratmak ve çeşitliliği artırmak adına böyle bir projeyi başlattıklarını söyledi.

Projenin ilk etabının tamamlandığını ve önümüzdeki süreçte ikinci etap ve iç düzenleme çalışmalarının yapılacağını kaydeden Özçınar, projenin ülkede bir ilk olacağına vurgu yaptı.

 

Özçınar, Güzelyurt’a gelen yerli ve yabancı turistlerin bölgede daha çok zaman geçirebilmeleri adına projenin önemli olduğunu kaydederek, bunun bölge esnafına ve ekonomisine de katkı sağlamış olacağına inanç belirtti.

Müze içerisinde Kıbrıs’ın tarihi sürecinin günümüze kadar gelecek şekilde panaromik yapıda İngilizce ve Türkçe sunumlarla ziyaretçilerle buluşacağını ifade eden Özçınar, müzede 16 sahnenin oluşturulacağını söyledi.

Mahmut Özçınar meydanda ise Türk dünyasına ait eserlerin minyatür olarak sergileneceğini de anlatarak, kapsamlı örnek bir proje olarak, Güzelyurt’un gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. BRT

[ad_2]

Güzelyurt Belediyesi Milli Mücadele Müzesi ve Türk Dünyası Meydanı Projesi’ni hayata geçiriyor