Güney’de Kovid-19 endişesi büyüyor

featured
Güney’de Kovid-19 endişesi büyüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Güney Kıbrıs’ta son 24 saatte gerçekleştirilen testler sonucunda ortaya çıkan yeni koronavirüs vakaları endişeye neden oldu.

Altihia gazetesi; gelişmeleri “Dizginler Yeniden Sıkılıyor – Anastasiadis: Önlemlere Uyulmazsa Daha Da Sıkılaştırılacak – Durum Hali Hazırda Tehlikeli Bir Şekilde Kontrolden Çıkıyor” başlıkları altında manşetten duyurdu.

Öte yandan Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu, Rum hükümetinin aldığı yeni önlemleri duyururken, salgın konusunda çok kritik bir dönemde bulunulduğu uyarısını yaptı. Yoannu, 40 yaş altı vakaların sayısında büyük artış gözlemlendiğine de dikkat çekerek bu kişilerin çoğunun semptom göstermediklerini, bu yüzden de önlem almayarak virüsü bulaştırdıklarını belirtti.

Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden hiçbir turistte vaka tespit edilmediğini belirten Yoannu, vakaların ya Güney Kıbrıs vatandaşları ya da Rum tarafında daimi olarak ikamet edenlerden çıktığını açıkladı.

Öte yandan bir uyarı da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anatasiadis’ten geldi. Anastasiadis, önlemlere uyulmaması halinde daha sıkı önlemler almak zorunda olacaklarını, bunun da tehlikeli ekonomik sonuçları olabileceğini ifade ederek, halkı gevşememe ve önlemlere uymaya çağırdı.

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Politis; “Kontrol Kaybediliyor – Bugünden İtibaren Hepimiz Maske Takıyoruz ve Havaalanlarında Önlemler Artıyor.”

Fileleftheros; “Korkudan Bir Adım Geride – Semptom Göstermeyenler Saatli Bomba – Bir Kişi Dokuz Kişiye Bulaştırdı, Diğeri İse Beş.”

Güney’de Kovid-19 endişesi büyüyor