Güney Kıbrıs’ta hastaneler yüzde 90 doluluk oranını aştı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Güney Kıbrıs’ta hastaneler yüzde 90 doluluk oranını aştı




Güney Kıbrıs’ta hastahaneler Covid 19 salgını nedeniyle yüzde 90 doluluk oranını aştı. Yetkililer durumun kritik olduğunu söylüyor…

Güney Kıbrıs’ta bin bandının üzerinde seyreden Covid-19 vaka sayısı nedeniyle devlet hastanelerinin doluluk oranının yüzde 90’ın üstünde olduğu ve sağlık sisteminde ilerleyen günlerde büyük zorluklar yaşanacağı bildirildi.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü (OKİPİ) Basın Sözcüsü Haralambos Harilau’nun konuyla ilgili açıklamasında, hastanelerdeki kötü durum nedeniyle bugün toplantı yapılarak sözleşmeli statüde vardiyalı doktor ve hastabakıcı istihdamının görüşüleceğini söylediğini yazdı.

Habere göre Harilau, Limasol ile Larnaka’daki devlet hastanelerinde Covid-19 hastaları için yeni servisler açıldığını ve yatılı tedavi gören hasta sayısının 300’ü aşması halinde, Baf’taki devlet hastanesinde de ekstra servis açılacağını kaydetti.

Harilau, gün geçtikçe daha fazla hastanın yatışının yapıldığını ve taburcu edilen kişi sayısının az olduğunu; hasta yatışlarıyla taburcu olan kişi sayısında denge sağlanamaması halinde önümüzdeki günlerin oldukça zorlu geçeceğini belirtti.