Güney Kıbrıs’ta EOKA etkinlikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

1 Nisan 1955 yılında kurulan kanlı terör örgütü EOKA’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle Güney Kıbrıs’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Alithia ve diğer gazeteler, EOKA örgütünün silahlı mücadeleye başladığı 1 Nisan 1955’in yıl dönümü sebebiyle dün Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen çeşitli anma törenleri ve konuşmalara geniş yer verdiler.

Gazete, etkinlikler çerçevesinde “ApostolosBarnabas Katedrali” “FilakismenaMinimata” olarak bilinen EOKA’cıların mezarları başında ve “Eleftheria” spor salonunda anma törenleri düzenlendiğini yazdı.

Törenlerde konuşan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, “EOKA mücadelesinin başlangıçta çok zor bir mücadele olduğunu ve hiç kimsenin bu sonuca varabileceğini tahmin etmediğini” belirterek “ancak bize yolu gösterdiler ve bizde bu yoldan gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Hristodulidis, “zorluklar ve sorunlar karşı ellerinden geleni yapacaklarını ve yeni bir yaklaşım çerçevesinde AB’nin daha etkin bir rol üstlenmesi önerisini yaptıklarını” söyleyerek AB’nin çıkmazın aşılmasını sağlayacak teşvikleri içerdiğine inandıklarını savundu.

Öte yandan Rum Dışileri Bakanı Konstantinos Kombos, Kıbrıs Rum tarafıolarakmüzakeremasasındaolduklarınıiddiaettiveKıbrısTürktarafının da masayagelipoturmasınıbeklediklerinisöyledi.

[ad_2]

Güney Kıbrıs’ta EOKA etkinlikleri