Grip Hastalarına Uyarı: İyileşme Süreci Gecikebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Grip Hastalarına Uyarı: İyileşme Süreci Geci… İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, mevsimsel grip vakalarında iyileşme sürecinin uzadığını, birçok hastanın RSV (Respiratuar Sinsityal Virus) kapmış olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Alper Şener, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mevsimsel hale dönmesiyle diğer virüslerin daha yaygın şekilde görülmeye başladığını belirtti.

Solunum yollarını etkileyen RSV virüsünün Covid-19 ve influenza ile benzer belirtilere neden olduğunu söyleyen Şener, bu virüsün iyileşme sürecinin 15-20 gün sürebileceğine dikkat çekti. Özellikle genç erişkinlerde görülen grip vakalarının iyileşme sürecinin uzun olduğunu vurgulayan Şener, hastalara bol su içmeleri, burun akıntısı ve tıkanıklığı olduğunda ortamda rutubetin artırılması önerisinde bulundu. Ayrıca, ateş olmadığı sürece antibiyotik kullanımını önermediklerini ifade etti.

65 yaşın altındaki gruplarda panik olacak bir durum olmadığını belirten Şener, 65 yaş üstündeki hastalarda ise kuru öksürük ve balgamın eşlik ettiği gribin üzerine bakteriyel enfeksiyonun incelenmesi gerektiğini söyledi. Viral enfeksiyonu atlatan hastalarda bakteriyel enfeksiyonların zatürreye neden olabileceğini ifade eden Şener, bu durumu ayırt etmek için hekime başvurulması gerektiğini vurguladı. 65 yaş üstündeki kişilerde devam eden öksürük durumunda bakteriyel enfeksiyon açısından dikkat edilmesi gerektiğini belirten Şener, bazı durumlarda yatarak tedavi gerekebileceğini söyledi.

Uzun süren öksürük ve grip belirtilerinin Covid-19 ile karıştırıldığını belirten Şener, 65 yaş altındaki gruplar için olağanüstü bir durum olmadığını ancak 65 yaş üstü için Covid-19’a karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Grip Hastalarına Uyarı: İyileşme Süreci Gecikebilir!

Yorumlar kapalı.