Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile GİKAD’ın Kompost Projesi’nin lansmanı yapıldı – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği işbirliğiyle, “Kompost Projesi” Lansmanı gerçekleştirildi.

Lansmana, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile eşi Sibel Tatar da katıldı.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, lansmanda, ülkede iklim krizi nedeniyle toprakların verimliliğinin azaldığını belirterek, yeşil dönüşüme ve ekonomiye ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Kavuklu, “Okullardaki Yeşil Okullar Projesi ve onları destekleyen Yeşil Ekonomi Projesi’yle bunlara dur demeye, yeni nesilleri bu yönde eğitmeye çalışıyoruz. GİKAD olarak amacımız sorunlara ve eksikliklere, devletin yanında bulunarak ülkemizin refaha ulaşmasında destek olmaktır” dedi.

Gönyeli- Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu da, iklim değişikliği konusunda uzun süredir çalışmalar yaptığını ve amacının çevre dostu belediyeciliğini ön plana çıkartmak olduğunu söyledi.

Beklenmedik doğa olaylarıyla karşı karşıya olunduğuna da değinen Amcaoğlu, iklim değişikliğine dayanıklı altyapı çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Hüseyin Amcaoğlu, “Biz bugünü değil geleceği yönetiyoruz. Geleceğe olumlu izler bırakmak adına bu iki projeye çok değer veriyoruz”dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da, Gönyeli’nin ve hazırlanan bu projenin ülke için önemli olduğunu söyledi.

Bakan Amcaoğlu,“Görevimiz, aldığımız emaneti bizden sonraki nesile en iyi şekilde devretmektir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Gönyeli’nin çok kıymetli ve gelişen bir yer olduğunu vurguladı.

KKTC’nin çok değerli coğrafyaya sahip olduğuna da değinen Tatar, Gönyeli’ye hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti:

“Burası küçük bir Ada olabilir, ama bu küçük adanın değeri ve anlamı çok büyük. Dünyanın en değerli topraklarından bir tanesinde ve coğrafya olarak büyük ülkelerinde ilgi duydukları bir adadır. Bu kadar kıymetli bir adanın insanına, toprağına sahip çıkarak, ülkeyi yönetmek durumundayız.”

Konuşmaların ardından, Dünya Gastronomi Nobeli Ödülü sahibi Şef Ebru Baybara Demir, proje ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile GİKAD’ın Kompost Projesi’nin lansmanı yapıldı – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.