Girne Turizm Meslek Lisesi’nin fiziki altyapısı güçlendiriliyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Girne Turizm Meslek Lisesi’nin fiziki altyapısı güçlendiriliyor

[ad_1]

Turizm alanında  eğitim veren tek meslek lisesi olan  Girne Turizm Meslek Lisesi’nin fiziki altyapısını geliştirmek amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Yaygın ve örgün eğitimin bir arada yürütüldüğü okulda, 92 öğrenci Turizm sektörüne nitelikli  işgücü olarak hazırlanıyor.

Okulun fiziki altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken, 2 buçuk aylık süreçte, okula 6  oda kazandırıldı, ayrıca  otopark düzenlemesi yapıldı.

Girne Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Yıldızdoğan, BRT’ye okul hakkında bilgi verdi, okulu geliştirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Yıldızdoğan, Ekonominin  lokomotif  sektörü olan turizme  işgücü sağlayacak gençlere en iyi şartlarda eğitim  vermeye çalıştıklarını dile getiren Yıldızdoğan, uygulamanın  temel olduğu  aşçılık, servis elemanı, ön büro ve barista eğitimlerinde , fiziki altyapının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

2 buçuk aylık süreçte, okula 6  oda kazandırıldığını otopark düzenlemesi yapıldığını ifade eden  Yıldızdoğan, derslik, bilgisayar laboratuvarı, depo, lavabo olarak  kullanılacak odaları kazandıran herkese  teşekkür etti.

Okula her yıl 1 sınıf daha eklemeleri gerektiğini ancak fiziki altyapının bu büyümeyi karşılamak için yetersiz kaldığını  dile getiren Yıldızdoğan, okulun gerçek anlamda,  ihtiyacı karşılayabilmesi için,  6 odaya, ektstra   mutfak ve  restorana ihtiyacı olduğunu  belirtti.



[ad_2]