Girne sahillerindeki yakıt sızıntısı temizlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Karaoğlanoğlu ile Çatalköy sahillerinde 100-120 metrelik bir şerit halinde ortaya çıkan ve yakıt olduğu belirlenen madde, Çevre Koruma Dairesi öncülüğündeki ekipler tarafından temizlendi.

Kirliliğin tespit edilmesinin ardından Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet Müdürlüğü, yakıtın temizlenmesi için yoğun bir çalışma yürüttü.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı BRT’ye yaptığı açıklamada, Çevre Koruma Dairesi Girne Kaymakamlığı, Girne ve çatalköy belediyesi ile Girne Şube Amirliği’nin konuyla ilgili olağanüstü toplantı yaptığını belirtti.

Aktolgalı, petrol sızıntısı olduğu düşünülen kirlilikten ekiplerin numune aldığını ve gerekli incelemenin yapılmasının ardından da maddenin yakıt olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Aktolgalı, açık denizde transit geçen bir gemiden kaynaklandığı düşünülen yakıtın, Karaoğlanoğlu ve Çatalköy sahillerinde yaklaşık 100-120 metrelik bir şerit oluşturduğunu belirterek, karasal temizliği Girne ve Çatalköy belediyelerinin üstlendiğini, deniz içerisinde ise Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışma yaptığını aktardı.

Sızıntının katı ve sıvı halinde iki formda bulunduğunu aktaran Aktolgalı, katı maddenin halka içine alınarak, sıvı bölümünün ise sünger benzeri aparatlarla absorbe edilerek denizden çıkarıldığını belirtti.Aktolgalı, kıyıdaki kirliliğin ise Çevre Koruma Dairesi tarafından Gürdağ Tehlikeli Atık Bertaraf Tesisi’nde imha edileceğini söyledi.

Girne sahillerindeki yakıt sızıntısı temizlendi