Girne Düşünce Derneği’nden Birleşik Eylem Komitesi’ne destek

featured
Girne Düşünce Derneği’nden Birleşik Eylem Komitesi’ne destek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Girne Düşünce Derneği Başkanı Ziya Tüzel, Birleşik Eylem Komitesi’ne destek belirtti. Birleşik Eylem Komitesi’nin açıkladığı öneri paketinin zorda kalan sektörler için can simidi niteliğinde olduğunu kaydeden Tüzel, bu önerilerin hükümet edenler tarafından dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Tüzel, pandeminin esnaf ve zanaatkarları zor durumda bıraktığını belirterek, hükümet edenlerin toplumu yalnız bırakarak ekonomik anlamda esnaf ve zanaatkarların uçuruma doğru gitmesini izlediğini savundu.

Evini geçindirmeye çalışan ve gelirleri sıfır noktasında olan esnaf ve zanaatkarın ne yapacağını bilmez noktada olduğunu söyleyen Tüzel, şöyle devam etti: “Hükümetin tek önerdiği bankalardan yeni krediler alarak tam çıkmaza girin önerisinden başka bir şey değildir. Son yaşanan özel jet ve karantina kurallarının hiçe sayılması bize gösterdi ki hükümet yönetselliğini tamamen yitirmiştir. Almış olduğu kararlara, Bakanlar Kurulu üyelerinin bile uymaması artık topluma bir şey veremeyeceklerinin açık göstergesidir.”

Esnafın kepenk kapatmaya başlamasının ancak ekonomik destekle önlenebileceğini kaydeden Tüzel, reel sektöre yönelik acil olarak uzun vadeli ve düşük faiz kredi ve hibe programlarının açılması gerektiğini belirtti. Birleşik Eylem Komitesi’nin açıkladığı öneri paketinin zorda kalan sektörler için can simidi niteliğinde olduğunu kaydeden Tüzel, bu önerilerin hükümet edenler tarafından dikkate alınması gerektiğini belirtti. Tüzel, “Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın yaptığı ayakta kalabilme mücadelesi çok haklı ve yerinde bir mücadeledir. Dernek olarak desteğimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.

TAK/BRT

Girne Düşünce Derneği’nden Birleşik Eylem Komitesi’ne destek