Girne Dağyolu Projesi ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile KTBK arasında protokol imzalandı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Girne Dağyolu Projesi ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile KTBK arasında protokol imzalandı




Ülke ulaşım ağının geliştirilmesi için duble yol olarak yapımına başlanan Değirmenlik-Çatalköy Yolu üzerinde bulunan askeri kışla arazisinin, yol güzergahı içerisine alınması ve proje nedeniyle yer değiştirmesi gerekecek binaların yeniden yapımı konusunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri arasında protokol imzalandı.

Değirmenlik-Çatalköy Yolu üzerinde bulunan askeri kışla arazisinin, proje kapsamında yol güzergahı içerisine alınması konusundaki protokole,  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ile KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk imza koydu.

Protokole göre, inşası devam eden Değirmenlik-Çatalköy yolu nedeniyle yer değiştirmesi gerekecek olan  askeri binaların Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edilerek yeniden yapılacak.

Bakan Canaltay, protokolün yolunun inşası çerçevesinde zaman ve maaliyetten tasarruf edebilmek adına imzalandığını belirtti.

Bu arada Bakan Canaltay, Kıbrıs Türk Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral  Zorlu Topaloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.