Girne Belediyesi’nde gıda paketi dağıtanlara yönelik iş sağlığı güvenliği ve eğitimi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Girne Belediyesi’nde gıda paketi dağıtanlara yönelik iş sağlığı güvenliği ve eğitimi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Girne Belediyesi’nde gıda paketi dağıtanlara yönelik iş sağlığı güvenliği ve eğitimi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor


Girne Belediyesi’nde çalışanların risk ve tehlikelere karşı eğitimlerinin yenilenmesi ve güncellenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Covid-19 olarak da tanımlanan yeni Corona virüs salgını ile mücadele programı çerçevesinde, Girne Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yoğun bir çalışma başlatılmıştı. Belediyeden verilen bilgide; İş sağlığı ve güvenliği yasasına göre yapılan işin doğasında var olan tehlike ve risklerin değişim ve farklılık göstermesi durumunda yeni doğan risk ve tehlikeler karşısında alınması gereken önlem ve tedbirlere ilaveten çalışanların bu risk ve tehlikelere karşı eğitimlerinin yenilenmesi ve güncellenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Dünyada ve ülkemizde varolan Covid-19 virüsüne karşı çalışanlarımızın virüs karşısında hangi kişisel koruyucu donanım kullanacağı ve bu kişisel koruyucu donanımların sağlığı tam olarak koruyabilmesi için hangi koruyucu kıyafetin, hangi sıraya göre giyilip çıkarılacağı ,hangi koşullarda muhafaza edileceği ve kişisel koruyucu donanımın atık yönetimi ile ilgili arasındaki ilişkilere göre eğitimlerin verilmeye devam edildiği kaydedildi.

Özellikle gıda paketi dağıtımı konusunda oluşturulan ekibe güncel bilgiler yanında, maske, eldiven ve tulum giyme konusunda eğitim verilmeye devam edildi.

Güngördü “Ülkemiz genelini etkisi altına alan Corona virüs (Covid-19) salgınını önlemek için ülke genelinde alınan önlemler çerçevesinde Girne Belediyesi olarak günlük hayatın elzem hizmetlerinin aksamadan devamı için ilgili ekiplerle yoğun çalışmalara devam edilmektedir. Bakanlar Kurulu’nun bu süreç içerisinde aldığı karar doğrultusunda, zaruri durumlar harici sokağa çıkılmaması gerekmektedir” dedi.

(BRT/MAIL)