Girne Belediyesi, tarihi Girne Limanı’nda temizlik çalışması başlattı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Girne Belediyesi, tarihi Girne Limanı’nda temizlik çalışması başlattı




 

 

Girne Belediyesi zabıtaları ve temizlik ekipleri, antik limanda temizlik çalışması başlattı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 9 yıl önce yetki ve sorumluluğun, belediyeden alınarak Turizm ve Çevre Bakanlığına devredilmesinin ardından tarihi limanın sorunlarla anılmaya başladığını savundu.

Güngördü, yaklaşık 5 yıl önce yürütücülüğünü Girne Belediyesi’nin üstleneceği bir sekreterya oluşturulması ve Turizm ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Limanlar Dairesi, Hayvancılık Dairesi ve diğer tüm paydaşların, talep ve isteklerinin bu sekreterya aracılığıyla yürütülmesi teklifinde bulunduklarını hatırlatarak, taleplerinin cevapsız kaldığını söyledi.

Limanın, cazibe merkezi olmaktan çıktığını savunan Güngördü, kentteki her noktadan sorumlu olan Girne Belediyesi’nin, kentin ve ülkenin gözbebeği olan tarihi limandan da sorumlu olduğunu ve sorumluluğunun gereklerini yerine getireceğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ın vitrini olan limanda 9 yıllık ihmali ortadan kaldırmak için Girne Belediyesi’nin bundan sonra ekipleriyle her gün limanda olacağını söyleyen Güngördü, bu noktadan sonra limanda bu kurum bu bakanlık yetkilidir söylemini kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Kamu-özel tüm paydaşların sorumluluğunu bilmesi gerektiğini söyleyen Güngördü, kamu ya da özel sektöre ait olan kirlilik ve olumsuzluk teşkil eden her şeye müdahale edileceğinin ve cezai yaptırım uygulanacağının altını çizdi.

Güngördü, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin göstereceği 2 binanın dış cephelerinin düzenlemesinin tüm masraf ve işçiliğini üstlenmek istedikleri yönündeki taleplerine 2 gün içinde cevap verilmesini de talep etti.