Geçitkale Cumhuriyet Lisesi, Yeniceköy Polis Okulu binasında yüz yüze eğitime yeniden başladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Geçitkale Cumhuriyet Lisesi, Yeniceköy Polis Okulu binasında yüz yüze eğitime yeniden başladı



Geçitkale Cumhuriyet Lisesi, tamir ve tadilatı tamamlanarak eğitime hazır hale getirilen Yeniceköy Polis Okulu binasında yüz yüze eğitime yeniden başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu bu kapsamda Yeniceköy Polis Okulu’nu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Geçitkale Cumhuriyet Lisesi Müdürü Ahmet Billuroğlu, öğrencilerin okul binasındaki aksaklıklar nedeni ile bir aydır uzaktan eğitim yaptığını, geçici olarak geldikleri yeni okul binasının ikinci evleri olduğunu söyledi.
Yeni okullarının geçmişte de eğitime hizmet verdiğini anımsatan Billuroğlu, “buraya şu anda Cumhuriyet Lisesi olarak bizler de sahip çıkıyoruz. Eğitimimize kaldığımız yerden edeceğiz” dedi.

Yüz yüze eğitime yeniden geçilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Billuroğlu, “ yıl sonuna kadar eğitimimizi sürdürüp, yeni eğitim yılında bıraktığımız okulumuza dönmek umudu ile yeni okulumuz hayırlı olsun” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da 6 Şubat’ta olağanüstü bir afet yaşandığını anımsatarak gönüllerin birlikte yandığını söyledi.

Yaşananlar üzerine birçok insanın tedirgin olduğunu belirten Çavuşoğlu, bazı okulların veya sınıfların tedbir amaçlı boşaltıldığını anımsattı.
Çavuşoğlu, “ Önce can güvenliği dedik sonra eğitim dedik ve biz burada okul aile birliklerinin aldığı yetkisiz kararlarına saygı duyduk” dedi.

Ülkede çadırlı eğitim dönemi diye bir manşet dönemi yaşandığını ancak bundan rahatsız olmayacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Ülkede yılların birikimi olan ve yenilenemeyen okulların bir sonucu olarak bu duruma geldik” dedi.
Uzaktan eğitim ile dönemin kapatılamayacağı gerçeğinden hareket ettiklerini belirten Çavuşoğlu, yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilerin Yeniceköy Polis Okulu binasına taşındığını söyledi.

Değirmenlik-Akıncılar, Gerçitkale-Serdarlı ve Mesarya Belediye Başkanlarının yardımları ve çalışmaları ile okulun taşındığını belirten Çacuşoğlu, üç belediyenin balaknlarına teşekkür etti.

Öğrencilerin eğitim kayıplarının farkında olduklarını belirten Çavuşoğlu, bu çerçevede Namık Kemal Lisesi, Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi’nde ikinci dönem ara sınavlarını yapmama kararı aldıklarını belirterek öğrencilerin bu yıl tek sınav ile sınıflarını geçeceğini belirtti.

Mühendis ve Mimar Odaları’nın kurduğu ekiplerin ileri tetkikleri yapacağını hatırlatan Çavuşoğlu, “Cumhuriyet Lisesi’nin kaderi ileri tetkikler sonrası belli olacak. Eğer ki güçlendirme ile tadilat ile sorunu çözülecek ise Eylül ayında binaya döneceksiniz. Yeniden yapılacaksa gelecek yıl da burdayız.. O yüzden okulumuza sahip çıkalım kaybettiğimiz zamanı en erken zamanda telafi etmek için çok büyük emek sarf edelim” dedi. BRT