Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bugün tam gün grev

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde grev uyguluyor.

Grev, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde acil dışında tüm birimlerinde saat 16.00’ya kadar devam edecek. KAMU-SEN ile KTAMS, hastanenin laboratuvar bölümünde ise süresiz grev başlattı.

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan grev gerekçelerine ilişkin basına yaptığı açıklamada, hastanenin laboratuvarında ciddi personel eksikliği olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya duyarsız kaldığını ileri sürdü.

Labaratuvarda eksik personel nedeniyle çalışanların zor durumda olduğunu savunan Atan, çalışanlara rahatlama sağlanmaması halinde başka birimlerde de süresiz grev uyarısında bulundu.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da, Covid-19 vaka sayılarının gün geçtikçe arttığını ve grevin saglık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yapıldığını belirtti.

Sözleşmeli olarak labaratuvarda çalışacak nitelikli personel istihdam edilene kadar labaratuvarda hizmetlerin duracağını ifade eden Bengihan, nakillerin bir an önce yasaya uygun sekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

 

 

[ad_2]

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bugün tam gün grev