Gazimağusa Belediyesi, Hal Yasası çerçevesinde gerekli çalışmaları başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

51/95 belediyeler yasasının 94.maddesi uyarınca belediye sınırları içerisinde tartılan ve satılan tüm ürünler bundan böyle Gazimağusa Belediyesi Açık Pazar ve Çarşı Birimi tarafından başlatılan bir uygulama ile denetleniyor.

Kentteki tüm market, çarşı, Pazar, otel ve restorantları kapsayan bu uygulama sayesinde satılan mallar üzerinden devlet ve bekediyeden vergi kaçırılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gazimağusa Belediyesi Açık Pazar ve Çarşı Birimi Sorumlusu Burak Kumsal konuyla ilgili ayrıntıları BRT’ye anlattı.,,Kumsal şu an yürürlükte olan Hal Yasası gereğince belediyelerin sınırları içerisinde tartılan ve satılan tüm ürünlerden hizmet ve tartı vergisi almak zorunluluğunun bulunduğunu belirterek, kendilerinin de bu bağlamda çarşu, Pazar, market, otel ve restorantların yasanın gerektirdiği şartları yerine getirip getirmediklerini denetleme uygulamasına geçtiklerini açıkladı.

Herkesin bu vergileri ödeme konusuna hassasiyet göstermesini isteyen Kumsal, aksi halde belediyenin bu malları toplama ve el koyma yetkisinin bulunduğunu hatırlattı ve kendilerinin bu uygulamadan yana olmadıklarının altını çizdi.

Kentte yapılan denetimlerde genel olarak yasalara uyulduğunun gözlemlendiğini, bazı aksaklıkların da uygulama sayesinde ortadan kalkacağına inandığını belirten Burak Kumsal, mal sevkiyatı konusunda da belediyeye önceden ibraz etme işleminingöz ardı edilmemesini istedi.

BRT

[ad_2]

Gazimağusa Belediyesi, Hal Yasası çerçevesinde gerekli çalışmaları başlattı