Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, ilk 8 aydaki icraatını ve belediyenin mali durumunu anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, göreve gelmesinin 8’inci ayında bir basın toplantısı düzenleyerek, bu süre zarfında yapılan çalışmaları anlattı.

Göreve geldiğinde belediyenin mali yapısının kötü durumda olduğunu ifade eden Uluçay, alınan tedbirlerle maaşların artık günü gününe ödenebildiğini, alınan ekonomik tedbirlerle israfın önlenerek, mali yapının büyük ölçüde düzeltilmesinin sağlandığını söyledi.

Süleyman Uluçay, özellikle iş makineleri konusunda hizmet alımının, başka belediyelerle yardımlaşılarak giderildiğini ve büyük ölçüde tasarrufa gidildiğini anlattı.

Uluçay, su arıtma sistemlerini gerçekleştiren yabancı firmanın ödendiğini, Kıb-Tek’e olan elektrik borçlarının da yapılan çalışmayla çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, Belediyenin 182 milyon olan borcunun 110 milyon Türk Lirası’na düşürüldüğünü vurguladı.

Süleyman Uluçay, çalışanların sigorta borçlarıyla ilgili yapılandırmaya gidildiğini, ihtiyat sandığı yatırımlarının ise yılbaşı itibarıyla yapılandırılacağını, kıdem tazminatlarının ise ödendiğini anlattı.

Kanalizasyon çalışmalarından ötürü şehirde trafik sorunu yaşandığını belirten Uluçay, yetkili firmanın mart ayı itibariyle çalışmalarını bitireceği yönünde bilgi verdiğini de aktardı.

[ad_2]

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, ilk 8 aydaki icraatını ve belediyenin mali durumunu anlattı

Yorumlar kapalı.