Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden 474 engelli afetzedeye destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden 474 enge… Türkiye’de ilk kez kurulan Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi depremzedelere umut oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’de bir ilke imza atarak, yerel yönetimler aracılığıyla kurulan Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi ile 474 engelli afetzedeye ücretsiz ortez, protez ve medikal malzeme desteği sağladı.

“ENGELSİZ KENT” HEDEFİNDE ÖNEMLİ ADIMBüyükşehir Belediyesi’nin “Engelsiz ve Akıllı Erişilebilir Kent” hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği uygulamalarla engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırması dikkat çekiyor. Ortez Protez Merkezi, özel ihtiyaçlı bireylerin yaşam standartlarını yükseltme çabasının somut bir örneği olarak öne çıkıyor. Merkez, sadece fiziksel ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp psiko-sosyal destek de sunarak hastaların ruhsal ve duygusal ihtiyaçlarını gözetiyor. Böylece, bütüncül bir iyileşme süreci sunarak umut oluyor.

Adıyaman’da yaşayan, depremde sol ayağını kaybeden Mehmet Fatih Karatut merkeze dair şu sözleri aktardı:

“Bu bölgede böyle bir protez merkezinin olduğunu bilmiyorduk. Uzuv kaybı yaşayan kişiler çok rahat yola gidip gelemediği için genelde uzanmak isterler, bir araba içinde saatlerce kalmaları onları yorar. Mesafenin kısa olması hasta için büyük rahatlık sağlıyor”

İNSANİ YARDIMIN MERKEZİMerkeze başvuran vatandaşlar, sadece fiziksel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp insanlık ve yardımseverlik duygularını da yoğun şekilde hissediyor. Bu merkez, sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmayıp, insanlara umut ve yardım eli uzatıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal yaşama eşit ve etkin katılımı sağlama hedefi, özel ihtiyaçlı bireylerin yaşam standardını yükseltme amacıyla yürüttüğü düzenlemelerle destekleniyor. Kent, “Engelsiz ve Akıllı Erişilebilir Kent” olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Deprem nedeniyle uzvunu kaybeden ve Adıyaman’da yaşan Mahmut Koca:

Burayı Adıyaman’da bir arkadaşım önerdi. Fatma Şahin bir kurum açmış, biz de buraya geldik dahil olduk. Şimdi umutluyum. Çok mutluyum, hiç karamsar değilim. Geldim, insanlığı gördüm, yardımseverliği gördüm dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden 474 engelli afetzedeye destek

Yorumlar kapalı.