Gazeteciler Birliği: Tarafsız ve etik bir yayıncılık anlayışı çerçevesinde Türk Ajansı Kıbrıs kamusal bir görevi yerine getiriyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Gazeteciler Birliği: Tarafsız ve etik bir yayıncılık anlayışı çerçevesinde Türk Ajansı Kıbrıs kamusal bir görevi yerine getiriyor

[ad_1]

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve etik bir yayıncılık anlayışı çerçevesinde Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kamusal bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Ali Cansu TAK’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türk Ajansı Kıbrıs, içinde bulunduğumuz bilişim çağında, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olarak basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesinde en etkili kurumlarındandır”dedi.

Türk Ajansı Kıbrıs’ın kurulduğu 21 Aralık 1973’ten beri Kıbrıs Türk halkının sesine de tercüman olduğunu dile getiren Cansu, “Kuruluşunuzun 47. yıldönümünde, üstlendiğiniz bu önemli görevler ve izlediğiniz meslek ilkeleri temelinde Kıbrıs Türk basınına verdiğiniz özverili hizmetler devam etmektedir” dedi.

Cansu, bu misyon bilinci içerisinde çalışan, kuruluşundan bugüne özveriyle emek veren, tüm yönetici ve çalışanları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.



[ad_2]