Gazeteciler Birliği ile Basın Emekçileri Sendikası gazetecilere yönelik sözlü saldırıları protesto etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Gazeteciler Birliği ile Basın Emekçileri Sendikası gazetecilere yönelik sözlü saldırıları protesto etti




Basın örgütleri, ifade özgürlüğü ve basın çalışanlarına destek olmak için Lefkoşa’da yürüyüş düzenledi.

“Yaptığımız işe saygı duyulması ve bize işimizi kimsenin öğretmeye kalkmaması için yürüyoruz. Bu süreçte hakarete ve tacize uğramış tüm meslektaşlarımıza destek için sokağa iniyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, bazı siyasi partiler de destek verdi.

Saat 18.00’de pandemi kurallarına uyularak başlatılan yürüyüş, Pronto çemberinde Genç TV çalışanlarından Muzazzez Gazihan tarafından okunan basın açıklaması ile devam etti.

Gazihan’ın okuduğu ortak açıklamada, “Uzunca bir süredir basın emekçilerine yönelik şiddet ve hakaretlerin, tedirgin edici şekilde arttığını gözlemlemekteyiz. Toplumu bilgilendirmekten öte hiçbir gayesi olmayan biz basın emekçilerine yönelik şiddetin artışı, sadece bir meslek grubuna yönelik değil, tüm topluma yönelik bir tehdittir.” Denildi.

Ortak açıklamada, basın mensuplarının demokratik yapılanmanın en önemli güvencesi olan basın ve ifade özgürlüğünün ortadan kaldırılması tehdidiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Basın emekçilerinin kimsenin kolesi olmadığı da ifade edilen açıklamada, “bize işimizi öğretemezsiniz ve canınızın çektiği şekilde hitap edemezsiniz!

Mesleğimiz onurumuz, gücümüz kalemimiz” ifadelerine yer verildi.Etkinlik, alkışlarla son buldu.