Gazeteciler Birliği, Agit Basın Özgürlüğü Temsilcisi Eésir’in, RTÜK’ün Diyalog Tv konusunda aldığı karar konusunda endişelerini dile getirdiğini bildirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Gazeteciler Birliği, Agit Basın Özgürlüğü Temsilcisi Eésir’in, RTÜK’ün Diyalog Tv konusunda aldığı karar konusunda endişelerini dile getirdiğini bildirdi

Gazeteciler Birliği, Agit Basın Özgürlüğü Temsilcisi Eésir’in, RTÜK’ün Diyalog Tv konusunda aldığı karar konusunda endişelerini dile getirdiğini bildirdi

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Désir’in, Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Diyalog TV’nin yayınını durdurma kararı konusunda endişelerini dile getirdiğini bildirdi.

Birlik yazılı açıklamasında, Désir’in konu hakkında, “Kıbrıslı Türk Diyalog TV kanalının yayınını durdurma kararı beni çok endişelendiriyor. Böyle bir karar, serbest bilgi akışını ve çok sayıda farklı görüş ve düşünceye erişimi olumsuz etkiliyor” dediğini belirtti.

Désir’in, “Bu kararların medyayı ve gazetecileri korkutmasından ve bunun da otosansürün artmasına yol açabileceğinden endişe duyuyorum” ifadesini kullandığını kaydeden Gazeteciler Birliği, AGİT Basın Özgürlüğü Temsilciliği açıklamasında, RTÜK’ün yayın durdurma kararının Diyalog TV’nin “Dünyaya Bakış” programına katılan bir konuğun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın ekonomi politikalarını eleştirmesi üzerine geldiğine dikkat çekildiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin (KTGB) girişimiyle Diyalog TV’nin Türksat’tan çıkarılması konusunu gündemine alan AGİT açıklamasıyla konunun uluslararası platforma taşınmış olduğu ifade edilen Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği açıklamasında şöyle denildi:

“Devletlerin üye olduğu resmi bir uluslararası kuruluş olan AGİT’in, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 57 üyesi var.

AGİT Basın Özgürlüğü Temsilciliği, başta üye ülkeler olmak üzere Avrupa ve dünyada basın özgürlüğü ve ihlallerini yakından takip ediyor.

AGİT Basın Özgürlüğü Temsilciliği, üç yıldır Kıbrıslı Türk ve Rum basın örgütleriyle birlikte ortak çalışmalar yürütüyor.

KTGB Medya Ödülleri Komitesi, 2019 yılında AGİT Basın Özgürlüğü Temsilciliği’ni barış gazeteciliğine katkılarından dolayı ‘özel ödül’e layık görmüştü.”

(BRT/TAK)