Gazeteci Serhat İncirli olayına bazı siyasi parti, sivil toplum ve basın örgütleri tepki gösterdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Gazeteci Serhat İncirli olayına bazı siyasi parti, sivil toplum ve basın örgütleri tepki gösterdi

[ad_1]

Gazeteci Serhat İncirli’nin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmesi takibine izin verilmemesi gerekçesi ile bazı siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve basın örgütlerinden tepki geldi.

Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi, gazeteci Serhat İncirli’nin “Cumhurbaşkanlığı binasından dışarıya çıkarılmasına” ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını izlemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı’na giden gazeteci Serhat İncirli’nin dışarıya çıkarılmasını kınadı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a birtakım eleştirilerde bulunulan açıklamada, bu tavrın “etik değerlerden ve demokrasiden bihaber olmak” olduğu savunuldu.

CTP, Serhat İncirli’nin ve özgür basının yanında olduklarını da bildirdi.

Basın Emekçileri Sendikası Basın-Sen de, Tatar-Erdoğan görüşmesini takip etmek isteyen bazı gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı’na alınmadığını belirterek, bunu eleştirdi.

Basın-Sen, üyelerinin Cumhurbaşkanlığı’nın önceden duyurduğu gerekliliği yerine getirmesine rağmen içeri alınmadığını ve mağdur edildiğini savundu.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği de, Tatar-Erdoğan görüşmesini takibine izin verilen ancak Cumhurbaşkanlığı’na alındıktan bir süre sonra dışarı çıkması istenen gazeteci Serhat İncirli’ye yapılanı kınadı.
KTGB’den yapılan açıklamada bu tavrı, etik dışı, kişi hak ve özgürlüklerini ihlâl olarak nitelendirildi.



[ad_2]