Gardiyanoğlu, Engelsiz Yaşam Evini ziyaret etti, incelemelerde bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 2020 yılında inşaatı tamamlanan ancak bir türlü açılamayan Engelsiz Yaşam Evini ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

Gardiyanoğlu, Engelsiz Yaşam Evini en kısa sürede açmanın en büyük hedeflerinden biri olduğuınu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Engelsiz Yaşam Evi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Gardiyanoğlu’na ziyaretinde, Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Emrah İbrahimoğulları, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır ile Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner de eşlik etti.

Bakan Gardiyanoğlu incelemlerinin ardından basına açıklama yaptı.

Gardiyanoğlu, “Büyük hayal ve emeklerle başlanan, ne yazık ki 9 yıldır bitirilemeyen bir tesisin içindeyiz. Birçok aileye umut, özel gereksinimli çocuklara sıcak yuva olacak bu yerde maalesef kendini bilmez bazı kişilerin bu binaya verdiği zarar ziyanın, tesisi geri dönüşü olmayan bir noktaya getirdiğini gezerken gördük.” dedi.

Gardiyanoğlu, konuşmasında KTMMOB Başkanı’na, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi’ne ve Güliz Kaner’e katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları ekledi:

“Burada bir takımız ve birlikte yapacak çok işimiz var. Paydaşlarımızla birlikte Kıbrıs Türk halkına yakışır biçimde bu tesisi açmak en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

KTMMOB Başkanı Tunç Adanır da konuşmasında, mevcut durumu tespit amaçlı binayı incelediklerini kaydetti.

Adanır, tesisin uzun zamandır kullanılmamasından ve mekanik elektrik sistemlerinin çalınmasından dolayı binada çeşitli hasarların ortaya çıktığını kaydetti ve sosyal sorumluluk görevi olarak Bakanlığa gereken desteği vereceklerini kaydetti.

Engelsiz Yaşam Merkezi yönetiminde de yer alan Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Emrah İbrahimoğulları da destek belirtti.

İbrahimoğluları, toplumun faydasına olan her noktada Merkez Bankası’nın destek olmaya her zaman hazır olacağını söyledi.

Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner ise, Engelsiz Yaşam Evi için ayrı bir yönetimin kurulduğunu belirterek, bu yönetimin önümüzdeki hafta toplantılara başlayacağını, icraatlar ile tesisin organizasyonu konusunda hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini kaydetti.

Kaner, tüm tarafların üzerine düşeni yapıp başarması halinde, Engelsiz Yaşam Evi’nin üç ay içerisinde açılabileceğine inanç belirtti.

2014 yılında temelleri atılan ve 2020 yılında inşaatı tamamlanan, engelli bireylere 7/24 yatılı bakım hizmeti verecek ilk tesis olacak olan Engelsiz Yaşam Evi’nin dokuz yıldır faaliyete geçmesi bekleniyor.

[ad_2]

Gardiyanoğlu, Engelsiz Yaşam Evini ziyaret etti, incelemelerde bulundu

Yorumlar kapalı.