Feyzioğlu:Türkiye’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için KKTC’de oy verme işlemi yarın başlıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Feyzioğlu:Türkiye’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için KKTC’de oy verme işlemi yarın başlıyor

[ad_1]

Türkiye Cumhuriyetinin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için KKTC’de oy verme işlemlerinin yarın başlayacağını açıkladı.

Lefkoşa’da seçim merkezi haline dönüştürülen Atatürk Spor Salonu’nu ziyaret ederek hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükelçi Feyzioğlu, vatandaşların Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt’ta kurulan üç seçim merkezinde oy kullanabileceğini kaydetti.

Feyzioğlu, Lefkoşa ve Gazimağusa’da yarın başlayacak oy verme işleminin 9 Mayıs’a kadar devam edeceğini, Güzelyurt’ta ise 29 Nisan – 1 Mayıs arasında üç gün süre ile oy kullanılabileceğini söyledi.

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş resmi kimlik belgeleri ile istedikleri üç merkezden birinde oy kullanabilecek.



[ad_2]