Evde Çamaşır Kurutmak Sağlığa Zararlı Olabilir: Uzmanlar Uyarıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Evde Çamaşır Kurutmak Sağlığa Zararlı Olabil… Islak çamaşırları ev içinde kurutmak, mikropların üremesi için uygun bir ortam yaratarak sağlığa zarar verebilir. Uzmanlar, çamaşırların dışarıda kurutulmasını öneriyor.

Evde çamaşır kurutmanın olası zararlarına dair birçok kişi farkında olmayabilir. Pek çok insan, çamaşırlarını ev içinde asarak kurutmaya alışmış durumda. Ancak bu yaygın yöntem, sağlığımız için potansiyel riskler içerebilir. İşte bu durumun nedenleri:

Islak çamaşırlar, oda havasını nemlendirir ve bu nemli ortam, küf, akarlar ve diğer mikropların üremesi için uygun bir ortam yaratır. Bu durum, akciğer hastalıklarına neden olabilecek bir ortamın oluşmasına katkıda bulunabilir.

Hem sizin hem de aileniz için potansiyel bir risk oluşturan bu durumdan kaçınmak için çamaşırlarınızı mümkünse balkon veya açık havada kurutmak daha sağlıklı bir tercih olabilir.

AKCİĞERLERİMİZE DÜŞMAN!

Uzmanlar, “Çamaşırlar kurudukça su damlacıkları buharlaşır ve oda havasını nemlendirir. Bu da odayı nemli hale getirir. Nemli hava, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve astım, öksürük ve nefes darlığı gibi hastalıklara neden olabilir” uyarısında bulunuyor.

Bu nedenle çamaşırlarınızı ev içinde değil, dışarıda kurutmak, hem ev içi nemini kontrol etmek hem de sağlıklı bir ortam sağlamak adına daha uygun bir seçenek olarak önerilmektedir.

Evde Çamaşır Kurutmak Sağlığa Zararlı Olabilir: Uzmanlar Uyarıyor!

Yorumlar kapalı.