Eski Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit, vefatının 15’nci yılında anılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Türk siyasetine damga vuran isimlerden, “Karaoğlan” lakaplı eski Başbakan Bülent Ecevit 15’inci ölüm yıldönümünde anılıyor..

“Kıbrıs Türkünün kalbinde ayrı bir yeri olan 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın mimarı, Bülent Ecevit’in  ölüm yıldönümü dolayısıyla Lefkoşa’daki Ecevit Anıtı tören düzenlendi.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nin gerçekleştirdiği organizasyonda anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Öğrencileri Bülent Ecevit’i şiirlerle andı, günün anlam ve önemine ilişkin de konuşma gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit’in 15inci ölüm yıldönümünde Bazı dernekler de Bülent Ecevit’in Anıtına çelenk koyarak anma programı gerçekleştirdi.

 

Bu arada, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türk siyasi tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Bülent Ecevit’in 15’inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Ertuğruloğlu mesajında, Türk demokrasisinin gelişmesinde önemli katkıları olan, siyasetçi kimliğinin yanında, gazeteci, şair ve yazar kimliği ile de bilinen Türkiye’nin eski Başbakanlarından Bülent Ecevit’in, Kıbrıs Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.

“Kıbrıs’a barışı, Kıbrıs Türk halkına özgürlüğü, huzur ve güvenliği getiren 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı kararını alan Türk Hükümetinin Başbakanı Bülent Ecevit’i 15. ölüm yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” diyen Ertuğruloğlu aynı hükümette Başbakan Yardımcısı olan merhum Necmettin Erbakan’ı da saygı, minnet ve rahmetle yad etti.

Bülent Ecevit’in başbakanlığını yaptığı hükümet, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirmişti.,

Kıbrıs Türkünün “Karaoğlanı” olarak kalplerde yer eden Ecevit, o yıllarda  harekatı dünyaya yaptığı şu tarihi açıklamayla duyurdu…

“Biz aslında savaş için değil barış için, yalnız Türklere değil Rumlara da barış getirmek için Ada’ya gidiyoruz.”

[ad_2]

Eski Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit, vefatının 15’nci yılında anılıyor