Ertuğruloğlu iddialara yanıt verdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Ertuğruloğlu iddialara yanıt verdi



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye’deki deprem sonrası Güney Kıbrıs’tan gelen yardım malzemelerini kabul etmediği yönündeki iddialara yazılı açıklama yaparak yanıt verdi.

Ertuğruloğlu açıklamasında, Dışişleri Bakanlığı’nın 14 Şubat’ta yaptığı yazılı açıklamada Bakanlığık ile Ankara Büyükelçiliği koordinasyonunda Türkiye’deki misyonları tarafından ilk deprem anından itibaren koordine edilen çalışmalar hakkında kamuoyuna detaylı bilgi verildiğini aktardı.

Gerçek durum bu iken, bazı kesimlerin gerçeği görmemekte ve anlamamakta ısrar ederek, siyasi çıkarlar uğruna, yaşanılan derin acıları istismara kalktığını belirten Bakan Ertuğruloğlu, “Sözde Rum yardımları konusundaki gerçeği kamuoyuna açıklamış olmamıza rağmen, belli bir kesim hezeyan içinde, sanki yardımları ben engellemişim gibi şahsımı ve Dışişleri Bakanlığımızı hedef alarak, kamuoyuna kasıtlı olarak asılsız paylaşımlar yaymaya devam etmiştir.” ifadelerini kullandı.
Ertuğruloğlu açıklamasına şöyle devam etti.
“Konu tamamen çarpıtılarak ve profesyonel bir dezenformasyon uygulamaya sokularak, olay sanki “Türkiye kabul etti de Tahsin Ertuğruloğlu bunu engelliyor” meselesiymiş gibi işlenerek çok çirkin bir kampanya başlatılmış, insanlığı tartışılan kişiler bana insanlık dersi vermeye kalkışmıştır…
Türk milletinin yüz karası olanlar, benimle “utanç duyduklarını” ifade ediyorlarmış; çok üzüldüm!!! Bunlar, şahsımla ilgili olumlu bir şey söyleseler üzülürüm, kahrolurum. Benim için yok hükmünde olanların, kendileri gibi söyledikleri de yazdıkları da yaptıkları da yok hükmündedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , bu ülkeyi savunanların, bu ülkeye hizmet edenlerin, Türk Ulusuna hizmet edenlerin ülkesidir. Bu ülke bizimdir, Rum’a peşkeş çekmeye çalışanların değil. Bir kez daha, yüreğimize gömdüğümüz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı ve sabır dilerim.