Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısına Türkiye’den tepki geldi

featured
Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısına Türkiye’den tepki geldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ermenistan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği füze saldırısına Ankara’dan tepkiler geliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, masum sivillerin vurulduğu saldırıyı kalleşlik, korkaklık, hak hukuk tanımazlık olarak değerlendirdi.

Her konuda sözü olan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların işgalci Ermenistan’ın sivilleri katletmesine sessiz kalmasının manidar olduğunu belirten Oktay, “Hiçbir insanlık suçu cezasız kalmaz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Ermenistan’ın ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işlediğini kaydederek “Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır.” açıklamasında bulundu.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’ın savaş suçu işlemeye ve sivilleri katletmeye devam ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan’ın çoluk çocuk demeden masum insanları öldürdüğünü kaydederek, “Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, Ermenistan’ın terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlediğini belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak” açıklamasında bulundu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine gerçekleştirdiği saldırılarla savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan’ı şiddetle kınıyorum” dedi.

 

 

 

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısına Türkiye’den tepki geldi