Ermenistan Gence’de alışveriş merkezini hedef aldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Ermenistan Gence’de alışveriş merkezini hedef aldı

Ermenistan Gence’de alışveriş merkezini hedef aldı


Ermenistan’ın Gence şehri bugün de Ermenistan’ın hedefindeydi. Ermenistan Gence’deki bir alışveriş merkezini bombaladı.

Ermeni Ordusu füze ve roketle saldırdığı Azerbaycan’ın ikinci büyük şehri Gence’ye bugün tekrar saldırdı. Açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkan Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Twitter hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı duyurdu. Hacıyev, “Ermeni silahlı kuvvetleri Gence, Barda, Beylagan ve Azerbaycan’ın diğer bazı şehirlerinde yoğun nüfuslu sivil bölgelere füzeler ve roketlerle saldırıyor. Barbarlık ve vandalizm. Ermenistan’ın siyasi-askeri liderliğinin zayıflık ve paniğinin işareti” paylaşımını yaptı.

Alışveriş merkezi bombalandı

Daha sonra saldırının gerçekleştiği noktanın görüntülerini paylaşan Hacıyev, “Ermeni silahlı kuvvetleri Gence’nin alışveriş merkezini bombaladı. Alışveriş merkezinin askeri önemi nasıl olabilir? Bu ayrım gözetmeyen füze saldırısı, yalnızca siviller arasında kitlesel kayıplara neden olmak amacıyla yapıldı. Azerbaycanlı silahlı sivillere karşı devlet terörü sürüyor” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Gence’nin yanı sıra Ermenistan ordusunun Azerbaycan’daki Beylegan, Berde ve Terter şehirlerine yönelik topçu atışları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ermenistan’ın Gence’ye dünkü saldırılarında 1 sivil hayatını kaybetti, 32 sivil yaralandı.

(BRT/TRT)