Erken seçim için 6 Şubat’ta uzlaşıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Erken seçim için 6 Şubat’ta uzlaşıldı




Meclis Danışma Kurulu, erken genel seçimin 6 Şubat’ta yapılması önerisiyle toplantı yaptı.

Toplantıda, seçimin 6 Şubat’ta yapılması ve seçim mevzuatı konuları ele alındı.

Danışma Kurulu toplantılarında, hükümet ve muhalefetin ortak bir noktada buluşamaması nedeniyle uzlaşı sağlanamadı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, hükümet ve muhalefetin erken seçim tarihi konusunda uzlaştığını ancak seçim yasaklarının başlama tarihinde uzlaşı sağlanamadığını belirtti.

 

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner de konuya ilişkin BRT’ye yaptığı açıklamada, UBP’nin dayatmalara imkan tanımayacağını söyledi.

 

Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da BRT’ye yaptığı açıklamada, hükümeti erken seçim için yasada değişiklik şartı sunmakla eleştirdi.

Erhürman, hükümetin ‘boyundan büyük’ taleplere devam ettiğini söyleyerek,  “Kimse bizden bu felaketi yaratanlara felakete felaket eklesinler diye koltuk değneği olmamızı beklemesin, bekleyemez” dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de BRT’de telefoniyen katıldığı 18’inci saat programında partisinin görüşlerini açıkladı.

 

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ise  Halkın Partisi olarak 6 Şubat tarihinde bir sıkıntıları olmadığını ancak, seçime teknokrat bakanlardan oluşan bir seçim hükümetiyle gidilmesi gerektiğini söyledi.
Öte yandan, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu başkanlığında iki kez toplanma girişiminde bulundu.Nisabın sağlanamaması üzerine toplantı, Meclis İç Tüzüğü uyarınca aynı gündemle 24 saat sonraya ertelendi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, oturuma katılan milletvekili sayısını 24 olarak açıkladı.