Erhürman:Her kafadan bir ses çıkararak insanların endişelerini artırıyorsunuz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Erhürman:Her kafadan bir ses çıkararak insanların endişelerini artırıyorsunuz

Erhürman:Her kafadan bir ses çıkararak insanların endişelerini artırıyorsunuz


Muhalefet partileri, özel izinli olarak Bakanlar Kurulu kararıyla  Ercan havaalanı üzerinden KKTC’ye gelen kişilerle ilgili Hükümete eleştiriler yöneltti.

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ercan’a “özel izin”le yolcu iniyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Bakanlar Kurulu kararı ile geldiler diyor. Turizm Bakanlığı Bakanlar Kurulu’nda istişare edilerek izin verildiğini söylüyor. Ulaştırma Bakanı “yolcularla ilgili bilgim yok. Nereye gittiklerini bilemem” şeklinde açıklama yapıyor. Güven vermiyorsunuz. Süreci yönetmeyi bırakın, her kafadan bir ses çıkararak insanların endişelerini artırıyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

 

Toplumcu Demokrasi Partisi de “Turizm Bakanlığı söz konusu kişilerin PCR testi olmadan, karantinaya da girmeden özel izinle adaya girişlerine izin verildiğini doğrulamıştır” açıklamasını yaptı; Hükümetin adalet ve yönetim anlayışı bu mu?” sorusunu sordu.

Açıklamada, “Hem tüm toplumun sağlığını riske atacak karar alacaksınız, hem de olay açığa çıkınca topu birbirinize atacaksınız. Artık yeter, bu toplumun aklıyla daha fazla dalga geçmeyin” denildi.

Hükümetin aldığı kararlarla çifte standart yarattığı ileri sürülen açıklamada “Bu toplum aylarca eve boşuna mı kapandı? Binlerce kişi toplum sağlığını korumak adına işinden, aşından olurken, gelecek belirsizliği yaşarken, karşılığı bu mu olacaktı?” ifadeleri kullanıldı.