Erhürman:Demokrasimiz onlarca yıl geriye gitti, tahribatı gidermeye mecburuz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Erhürman:Demokrasimiz onlarca yıl geriye gitti, tahribatı gidermeye mecburuz




Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı  Tufan Erhürman UBP’de kurultay kararı sonrası  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kıbrıs Türk demokrasisi onlarca yıl geriye gitti” diyerek, yaratılan tahribatı giderme mecburiyeti olduğunu vurguladı.

 

Erhürman paylaşımında;

‘Kıbrıs Türk demokrasisi onlarca yıl geriye gitti. Hukukun üstünlüğü ilkesi açısından da, ekonomi açısından da, Kıbrıs Türk halkının Türkiye ve dünyayla ilişkileri açısından da, içeride kimseyi ötekileştirmeden “biz” olma çabası açısından da durum farklı değil. Kıbrıs Türk halkının, varlığını, kimliğini, kültürünü geleceğe taşıma hedefi çerçevesinde yaşamsal öneme sahip olan iradesi ve özgüveni ciddi hasar gördü.

Yaratılan tahribatı giderme, bu halkın çaresizliğe ve umutsuzluğa hapsedilmesine izin vermeme mecburiyetimiz var. On yıllardır sürdürdüğümüz varoluş mücadelesinde vazgeçme ya da duraksama lüksümüz yok. İrademize sahip çıkmak, kendi kendine yeten bir ekonomi yaratmak, demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne bağlı bir yönetsel yapı oluşturmak, başta “Kıbrıs sorunu” olmak üzere sorunlarımıza diyalog yoluyla uluslararası hukuk temelinde çözümler üretmek ve halkımızı dünyayla buluşturmak boynumuzun borcu…

Çocuklarımız, halkımız, geleceğimiz için..’ dedi.

(BRT/SM)