Erhürman’dan eleştiri – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Erhürman’dan eleştiri



[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman bir televizyon programında gündemi değerlendirdi.

CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erhürman Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın seçim döneminde ‘Ulusal Danışma Konseyi’ sözü verdiğini ancak seçildikten sonra Kıbrıs sorunuyla ilgili parti başkanlarına dahi bilgi vermediğini savundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cuma günü için toplantı daveti  yaptığını anımsatan Erhürman, kendisinin meclis kürsüsünden yaptığı eleştiri sonrasında Cuma günü toplantıya çağrıldıklarını söyledi…

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda yapılan açıklamaları da yorumlayan Erhürman “Bir bakıyoruz ‘Tanınma mümkün değil, ben gerçekçiyim’ diyorlar, öbür taraftan Dışişleri Bakanı, Başbakan’ın seçim çağrısı yaptığı gün Türkiye’den açıklama yapıyor, ‘Konfederasyon’ diyor. Öbür taraftan bakıyoruz Sayın Tatar’ın ağzından bugüne kadar konfederasyon kelimesi çıkmadı. ‘İki devletli çözüm ama tanınma da mümkün değil’ diyor. Tanınmadan nasıl iki devletli olacak? Konfederasyon, tanınmadan nasıl olacak? Ben aslında bu toplantıyı bunun için istiyorum. Kim neden bahsediyor bunu bilelim” şeklinde konuştu.

Azınlık hükümeti ve meclis başkanı krizi konusunda Erhürman, azınlık hükümetinin zaten ‘ölü doğmuş’ olduğunu söyledi.

Halkın gerçek gündeminin sağlık ve ekonomi olduğunu, birçok sorunu çözüm beklediğini vurgulayan Erhürman, hükümetin bunu yapmadığını savundu.

Hükümeti kurma görevi kendisine verildiğinde, bir ‘erken seçim hükümeti’ kurmak için çalıştığını belirten Erhürman, diğer partilerin aksine UBP’nin buna yanaşmadığını söyledi.

 

[ad_2]