Erhürman ve Çağıner, turizm sektörüyle ilgili görüş alış verişinde bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Erhürman ve Çağıner, turizm sektörüyle ilgili görüş alış verişinde bulundu




Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, beraberindeki heyetle birlikte Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’ni ziyaret ederek turizm sektörüyle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

CTP’den yapılan açıklamaya göre Erhürman ziyarette yaptığı konuşmada, turizmin pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğine dikkati çekerek tüm dünya ülkelerinin pandemi sonrası süreç için bir çıkış stratejisi hazırladığını ancak Kıbrıs’ın kuzeyinde bunun yapılmadığını öne sürdü.

Turizmin bir kültür meselesi olduğunun ve herkesin buranın turizm adası olduğu fikrine sahip olması gerektiğinin altını çizen ana muhalefet CTP Genel Başkanı Erhürman, sektöre ilişkin doğru adımların atılması halinde toplumun tüm kesimlerinin bu sektörden faydalanabileceğini söyledi.

Bu ülkenin nasıl en doğru şekilde tanıtılacağını en iyi Kıbrıslı Türklerin bildiğini dile getiren Erhürman, bu yöndeki fikirlerin tüm paydaşlarla paylaşılması ve Kıbrıs Türk turizm ürününün hep birlikte hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner de ülkedeki otellerin pandemi dolayısıyla kapalı kalınan süreden daha büyük zararlar ederek hayatlarına devam ettiğine dikkati çekerek sürdürülebilir bir noktada olmadıklarını söyledi.

Bu vakitten sonra kapanmayı göze alabilecek noktada olmadıklarını da ifade eden Çağınar “Talebimiz ve önerimiz hızlıca aşılama takviminin bir plan programa oturtulmasıdır” dedi.