Erhürman: Ülkede orta ve uzun vadeli planlar için istikrar şart – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Erhürman: Ülkede orta ve uzun vadeli planlar için istikrar şart

Erhürman: Ülkede orta ve uzun vadeli planlar için istikrar şart

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de yayınlanan ‘45+’ programına katılarak ülke gündemini değerlendirdi.

11 Ekim’de ülkede Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne gidileceğini hatırlatan Erhürman, memleket gündeminin sağlık ve ekonomi olması gerektiğini, ancak siyasi bir gündemin oluştuğunu söyledi.

Tufan Erhürman, ülkede istikrara ihtiyaç olduğunu, orta ve uzun vadede planlar için istikrarın şart olduğunu ifade ettidi.

Erhürman, ülkenin projelere ve planlara ihtiyacı olduğunu da dile getirerek, ‘turizmdeki 960 milyon Dolarlık geliri, 1 buçuk milyara çıkarırız noktasında plan ve projeler üretmek gerektiğini’ vurguladı.

Tufan Erhürman, “Bu ayakların üzerinde durma ve Kıbrıs sorununun çözümünde de daha güçlü bir aktör olma, Kıbrıs sorunu çözüldükten sonra da çözümün devamlılığını sağlama formülüdür” dedi.

Hükümete yönelik eleştirilerde de bulunan Erhürman, pandemiden dolayı ciddi sıkıntılar yaşandığı bir dönemde, hükümette çok başlılık ve kararsızlık olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti ile siyasi konularda doğru bir zeminde en iyi düzeyde diyalog kurulması gerektiğini de söyleyen Erhürman, “Nasıl ki doğru zeminde Güney Kıbrıs’la, doğru zeminde Avrupa Birliği ile diyalog kurmamız gerektiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti ile de kurmalıyız. Doğru zemin Kıbrıs Türk halkının iradesidir” dedi.

(BRT)