Erhürman, Kurban Bayramı münasebetiyle bayram ziyaretlerinde bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Erhürman, Kurban Bayramı münasebetiyle bayram ziyaretlerinde bulundu

Erhürman, Kurban Bayramı münasebetiyle bayram ziyaretlerinde bulundu


Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet , Kurban Bayramı münasebetiyle Doğanköy, Ozanköy, Çatalköy, Dörtyol, Korkuteli ve Maraş’ı ziyaret ederek, halkın bayramını kutladı.

Erhürman Ziyaretlerde iç ve dış konularla ilgili görüşlerini aktardı.

CTP lideri Erhürman, sağlık tedbirleri açısından kapanmanın ardından, açılmanın başlayacağı döneme kadar bütün hazırlıkların tamamlanması ekonomik konularda ise gelecek yardımın iyi formüle edilmesi gerektiği noktlarında hükümeti uyardıklarını anımsattı

Erhürman hükümetin Türkiye’den gelen pararnın dağıtımını doğru bir şekilde yapamaması nedeniyle çok sıkıntılı bir noktaya gelindiğini ifade etti..

Yüksek öğrenimde öğrencilerin çoğunun dönmeyeceğini söyleyen Erhürman, hükümetin program ve plan işinde sınıfta kaldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı makamının hükümet ile tartışmaya girdiğini “Türkiye ve Avrupa Birliği ile ilişkilerini geliştirerek, daha fazla katkı sağlama yönünde irade ortaya koyamadığını vurgulayan Erhürman, ülkede hükümetlerin kısa ömürlü olması nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın 5 yıllık görev süresini, içerideki işlerle de uğraşarak, orada da liderlik ve öncülük ederek desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı’nın dış ilişkilerde de çok daha aktif olması gereğine işaret eden Tufan Erhürman, anne Türkiye, baba Kıbrıs kökenli çocukların Avrupa Birliği pasaportu alamaması, Türkiye kökenli insanların, Güney’e geçme hakkı olmaması gibi durumnların insan haklarına aykırı olduğunu dünyaya anlatabilmek gerektiğini ifade etti.