Erenköy Direnişi’nin yıl dönümünde direnişte şehit düşenler yarın anılacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Erenköy Direnişi’nin yıl dönümünde direnişte şehit düşenler yarın anılacak




Erenköy Direnişi’nin 57’nci yıl dönümünde direnişte şehit düşenler anılıyor.

Şanlı Erenköy Direnişi ve Erenköy Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla yarın Erenköy Şehitliği’nde tören düzenlenecek.

Tören saat 10.30’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak; saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek.Şehitlik Özel Defteri’nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu tarafından imzalanmasının ardından konuşmalara geçilecek.

Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak ve Erenköy Mücahitler Derneği Başkanı Mustafa Arıkan konuşma yapacak.

Tören, şehitliğin gezilmesi, şehit kabirlerine çiçek bırakılması ve kabir başında dua okunmasıyla sona erecek.Erenköy Şehitleri’ni anma törenine katılacak vatandaşların ulaşımı otobüslerle sağlanacak.

Erenköy Mücahitleri Derneği Başkanı Mustafa Arıkan, Erenköy’e gitmek için bu yıl 488 kişinin müracaat ettiğini belirtti.Anma törenine katılacak vatandaşların 72 saatlik negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri; maske ve sosyal mesafe kurallarına uyması gerekiyor.