Erdoğan:Kıbrıs’ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Erdoğan:Kıbrıs’ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz

[ad_1]

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaptığı görüşmeye değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’de Kıbrıs Türk Halkı’ndan aldığı destekle egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözüm vizyonunu gündeme getireceğine işaret eden Erdoğan Türkiye olarak bu vizyona tam destek vereceklerini söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti;

“Bugün kabine toplantısı öncesi KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı misafir ettik. Sayın Tatar’la görüşmemizde ikili işbirliği konularını ve yarın Cenevre’de gerçekleştirilecek gayri resmi 5+ BM toplantısını ele aldık. Sayın Tatar Cenevre’de Kıbrıs Türk Halkı’ndan aldığı destekle egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözüm vizyonunu gündeme getirecek. Türkiye olarak biz de bu vizyona tam destek vereceğiz. Özellikle Kıbrıs’ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi ambargolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz. Toplantının sonucu ne olursa olsun Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz”.



[ad_2]