Erdoğan: Türkiye’nin Otomobili dünyanın birçok yerinde ses getirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Erdoğan: Türkiye’nin Otomobili dünyanın birçok yerinde ses getirdi

Erdoğan: Türkiye’nin Otomobili dünyanın birçok yerinde ses getirdi

Türkiye’nin Otomobili’nin üretimi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde tahsis edilen arazide temel atma töreni düzenlendi.

Törene katılan TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

“60 yıllık hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için tarihi bir adım atıyoruz. Milletimiz yerli otomobil projesinde büyük teveccüh gösterdi.

Tüm dünyanın yatırımlarını durdurduğu bir dönemde her alanda projelerimize hız verdik. Salgın döneminde hizmete aldığımız eserler ülkemizin dört bir yanında yükselmiştir.

Türkiye’nin otomobili yatırım zincirimizin altın halkasıdır.

Burası insanların fabrika algısını kökten değiştirecek bir yapı olacak. Çevre dostu teknolojilerle çıtayı daha da yükseğe taşıyacağız.

Büyük ve yenilikçi ülke vizyonumuzun göstergesi bu projemiz gençlerimize ilham olacak. Emeği geçen herkesi şimdiden tebrik ediyorum.

Milletimizin her ferdi, ülkemizin gücünü ve üretim kapasitesini temsil eden bu projeyi sahiplendi.

Ekonomide, üretim ve sanayide bağımsızlığı sağlayacak adımlar engellenmek istendi.

60 yıl önce de Devrim Arabaları’nı bizi eleştirdikleri gibi eleştirmişlerdi. Devrim Arabaları en başından beri öksüz kalmış, ithalatçı lobiler tarafından devre dışı bırakılmıştı.

 

Denizin dibinden inci çıkarmak isteyen vurgun yemeği göze almalıdır. Attığımız her adımda krizden ve kaostan beslenmek isteyenlerin direnişiyle karşılaştık. 80 senedir Türkiye’nin başına musallat olan ‘istemeyiz’ diyenlerle de mücadele ettik.

Bayraktar İHA’larının hangi zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini görüyoruz. Vatan savunmasındaki başarılarına rağmen İHA ve SİHA’mız CHP zihniyetinin hedefi oluyor. CHP’nin takoz siyasetine rağmen ülkemizi her alanda hayallerine ulaştırdık. Çünkü biz bu millete güveniyoruz.

4 binin üzerinde vatandaşımız fabrikada istihdam edilecek. Bölgedeki üniversitelerde iş birliği yaparak iş gücü kazanacağız. Fabrikamızı 18 ayda tamamlayıp ilk aracımızı 2022’de banttan indirmeyi planlıyoruz.

Bugün sadece yeni bir yatırıma başlamanın sevincini değil salgına rağmen devasa bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Türkiye’nin otomobili projesinden de alnımızın akıyla çıkacağız. Projelerimizle dünyanın en iyileri liginde oyuncu olmaya hazırız.

 

Mayıs ayında sanayi üretimi nisana göre yüzde 17,4 arttı. Ekonomimiz çok hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Verilerimize göre ilk 6 ayda sanayi siciline yaklaşık 7 bin işletme kaydoldu. Yurdun dört bir yanında yeni işletmeler faaliyete geçti. 1421 yeni sanayi işletmesi haziran ayında kuruldu.

 

Toparlanma sürecini temmuz ayında daha da hızlandığını görüyoruz. Yatırımı, üretimi, istihdamı çok farklı teşvik mekanizmalarıyla destekliyoruz. Gıdadan kimyaya, mobilyadan makine sektörüne kadar özel sektör 9 milyar lira yatırım yaptı.

Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Devlet ve millet olarak sırt sırta verirsen Allah’ın izniyle başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.”

 

(BRT/TRT)