Erdoğan: Türkiye Akdeniz’de de Ege’de de hakkı olanı alacaktır

featured
Erdoğan: Türkiye Akdeniz’de de Ege’de de hakkı olanı alacaktır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı’na katıldı.

Malazgirt Milli Park Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Erdoğan, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Bizans’ın varisliğine bile layık olamayanların bugün arkalarına Avrupalıları alarak haksızlık, hukuksuzluk, korsanlık peşinde koşmaları tarihten ibret alamadıklarının işaretidir” diyen Erdoğan, muhataplarına, kendilerine çekidüzen vermeye, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmaya davet etti.

Türkiye’nin sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesi gerektiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu;

“Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz. Bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen, buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden. Biz nasıl kimsenin toprağına, egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye’ye yönelik ameliyat yapma hevesleri kursaklarında kalanlar, aradıkları fırsatı bulamayacaklardır. Türkiye Akdeniz’de de Ege’de de Karadeniz’de de hakkı olanı alacaktır.”

(BRT/AA)

Erdoğan: Türkiye Akdeniz’de de Ege’de de hakkı olanı alacaktır