Erdoğan: Rusya’nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Donbas’taki gelişmeleri ve Rusya Güvenlik Konseyi’nin Olağanüstü Toplantısı neticesinde açıklanan kararları yakından takip ettiğini belirtti.

Türkiye’nin tutumunu Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayla ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözde cumhuriyetleri tanımasının kabul edilmez olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü hedef alan her türlü karara karşı olduklarını vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun çözümü için uluslararası alanda diplomasinin tüm imkanlarından yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada da, Türkiye’nin bu krizde en başından beri tansiyonun düşürülmesi için samimi bir gayret sergilediğini söyledi.

Krizin çözümüne ilişkin mesajları net bir şekilde ortaya koyduklarını ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı, “Rusya’nın bu kararını kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz ülkesi olması nedeniyle birçok tedbir almakta olduğunu belirterek. “Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karadeniz ülkesi olmanın bize yüklediği sorumlulukları bir kenara bırakamayız. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin BM Güvenlik Konseyi üyeleri artı Türkiye ve Almanya ile ortak zirve önerisini değerlendiren Erdoğan, “Bu olumlu yaklaşımı eğer gerek BM Güvenlik Konseyi üyeleri, gerekse diğer ülkeler kabul ederse biz de bu buluşmada yerimizi alırız” dedi.

 

[ad_2]

Erdoğan: Rusya’nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz