Erdoğan: Haklarımızı hiçe sayan oldu bittilere izin vermeyeceğiz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Erdoğan: Haklarımızı hiçe sayan oldu bittilere izin vermeyeceğiz

Erdoğan: Haklarımızı hiçe sayan oldu bittilere izin vermeyeceğiz


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih sondaj gemisi ziyaretinde Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon çalışmalarını değerlendirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz sondaj gemisinin, Barbaros Hayrettin ve Oruç Reis sismik araştırma gemileriyle birlikte Akdeniz’de faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, doğu akdeniz’de Türkiye’nin ve Kıbrıs türk halkının haklarını hiçe sayan hiçbir oldubittiye izin vermemekte kararlı olduklarını yineledi.

Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de barışı egemen kılmanın yolu, Türkiye’nin ve KKTC’nin haklarına saygılı olmaktan geçiyor, bunun dışındaki hiçbir zorbalığa ve oyunlara eyvallah etmeyeceğiz. AB’nin bu konuda Yunanistan ve Rum kesiminin adeta esiri haline gelmiş olması ne çok kendisine zarar veriyor. Irkçılık ve İslam düşmanlığı bataklığında çırpınan, İngiltere’nin ayrılmasıyla güç kaybeden AB bu yükü taşıyamaz. Biz her şeye rağmen Avrupa ile kadim geçmişe sahip ilişkilerimizi geliştirerek sürdürmekten yanayız. Burada cevap bekleyen tek soru AB’nin bunu isteyip istemediğidir. Bunun cevabını AB’den verebilecek başka bir mercii yoktur” dedi.

Erdoğan konuşmasında Karadeniz’de ve Akdeniz’de hidrokarbon kaynakları aramayı sürdüreceklerine vurgu da yaptı.

Erdoğan “Bizim kimsenin hakkında, hukukunda özellikle de toprağında gözümüz yoktur. Türkiye’yi girdiği bu yoldan döndürmeye artık ne darbeler ne ekonomik tuzaklar ne siyasi ayak oyunları ne de içi boş tehditler kafi gelir. Büyük ve güçlü bir Türkiye bırakana kadar durmayacağız ve duraksamayacağız. Bu uğurda gerekirse canımızı ortaya koymak dahil hiçbir fedakarlıktan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

(BRT/AA)