Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen kabine toplantısında NATO, bu konuda önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası, Rusya – Ukrayna savaşı, Doğu Akdeniz’deki son durum, Libya ile Afganistan’daki gelişmeler ele alındı.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan, terör örgütlerinin insanlığın güvenliği için oluşturulan NATO’da yer almasını kabullenmeyeceklerini ifade ederek, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e yönelik eleştirilerde bulundu.

 

Erdoğan, “Şu anda Avrupa Birliği ülkelerine 400 milyon Euro borcu olan bir Yunanistan var. Kendisiyle görüştük. Kendisiyle yaptığımız görüşmede aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen, işte şurada geçen hafta bir Amerika ziyareti oldu. Ve Senato’da Türkiye’nin aleyhinde ne gerekiyorsa bu konuşmaları yaptığı gibi, F-16’ları sakın Türkiye’ye vermeyin demek suretiyle Amerika’ya bu şekilde adeta telkinlerde bulundu. Şimdi biz bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi de yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nerede nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz bize yeteriz” dedi.

 

[ad_2]

Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok