Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasındaki elektrik sisteminde meydana gelen arızaya ilişkin Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Sofi, BRT’ye açıklamada yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasındaki elektrik sisteminde meydana gelen arızaya ilişkin Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, BRT’ye açıklamada yaptı.

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Sofi, elektrik sorununun Kıb-Tek’ten gelen yeraltı kablolarının birinde arıza meydana gelmesinden ve jeneratörün devreye girmemesinden dolayı meydana geldiğini söyledi. Sofi, bu arızdan sonra uçuşların yoğun bir şekilde etkilendiğini ifade etti.

Arızanın giderilmesiyle tüm sistemin yeniden devreye girdiğini belirten Sofi, bu sürede 20 uçağın rötar yaptığını ve 3 bin yolcunun etkilendiğini söyledi.

Jeneratörlerin ayarlarında sıkıntı olduğunu ifade eden Sofi, jeneratörlerin bu yüzden devreye girmediğini ve daha sonra manuel olarak devreye konulduğunu kaydetti.

Sofi konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Hem elektrik kesintisi hem arıza oldu.Sivil havacılık dairesi olarak, düzenleyici ve denetleyici olarak görev yapıyoruz. Havalimanı işletmeciliğinden aldığım bilgiye göre, uzun süreli kesinti olmaması için gerekli tedbirler alınıyor ve her türlü çaba harcanıyor. Yeni açılan bir havalimanında dünyanın neresinde olursa olsun bu tür aksaklıkların olmasını da tolore etmemiz gerekiyor. Arıza kaynaklı durumlar zaman zaman olabilecektir. İlerde de bunlarla karşılamamız mümkündür. Kesintilerin ve bu aksaklıkların olması normal, işletmeci şirketin de olmaması için çaba şarf etmesi gerekiyor.”

Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasındaki elektrik sisteminde meydana gelen arızaya ilişkin Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Sofi, BRT’ye açıklamada yaptı

Yorumlar kapalı.