“Engelsiz Fidanlığı” fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

“Engelsiz Fidanlığı” fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi




Girne bölgesinde yer alan Girne Özel Eğitim Merkezi ve 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi okulları, Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi’ne bağlı Engelli Birimi üyeleri ve Girne Belediyesi Çocuk Meclisi’nin kısıtlı katılım, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak düzenlediği etkinlik çerçevesinde, Karaoğlanoğlu- Hüseyin Köle Sokak’ta “Engelsiz Fidanlığı” nda Ağaç Dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, toplumun ayrılmaz parçası olan özel gereksinimli bireylerle sadece bu özel haftada değil her zaman ilgilenmenin önemine işaret etti.

Güngördü, Girne Belediyesi’ne ait olan yeşil alana Girne Belediyesi Çocuk Meclisiyle birlikte sevgiyi, barışı, hoşgörüyü ve kardeşliği simgeleyen Zeytin fidanlarını dikerek, özel eğitim veren okullardan gelen çocuklara da bu duyguların aşılandığını belirtti.

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri Misli Kadıoğlu da Girne Belediyesi Çocuk Meclisiyle birlikte hareket ederek çocuklara bütün engelleri kaldırarak doğa sevgisini aşılamak, paylaşımlarını artırmak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Leyla Yorgancıoğlu Usta da konuşmasında, bu tarz etkinliklerin, engelli bireylerin toluma katılması ve toplumun bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.