Engellilere hobi alanı yaratıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Engellilere hobi alanı yaratıldı



[ad_1]

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Limanlar Dairesi Müdürlüğü ie Ortopedik Özürlüler Derneği tarafından protokol imzalandı.

Protokol çerçevcesinde Engelli vatandaşlar bundan böyle Gazimağusa Limanı’nda rıhtımda kendileri için ayrilan özel noktadan balık avlayabilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, atılan ve atılacak olan adımların merkezinde insan olduğuna işaret ederek, engelli vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmenin önemine işaret etti.

Gazimağusa’nın ardından Lapta, Girne ve Gemikonağı’nda da aynı projeyi gercekleştirmeyi hedeflediğini belirten Canaltay, yaşam hakkının herkesin temel hakkı olduğunu vurguladı.

Canaltay, engelli bireylerin de hobilerini gerçekleştirmelerine fırsat verilmesi gerektiğinin altını çizen Canaltay, engellilerin günlük hayatlarında karşılaştıkları sorundalıklara dikkat çekti.

Ortopedik Özürlüler Dernegi Başkanı Günay Kibrit, gerekli güvenlik önlemleri alınarak oluşturulan balık avlanma noktası ıçin Bakan Canaltay’a teşekkür etti.

Açıklamaların ardından, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay,
Limanlar Dairesi Müdürü ve Serbest Liman Müdür Vekili Hasan Curcioğlu ve Ortopedik Engelliler Derneği Günay Kibrit arasında protokol imzalandı…

 

 



[ad_2]