“Eldeki tüm imkanları kullanarak gerekli teçhizatları bölgede konuşlandırdık” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Eldeki tüm imkanları kullanarak gerekli teçhizatları bölgede konuşlandırdık”




Başbakanlık Müsteşarı ve Kriz Masası Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, BRT’de yayınlanan 45+ programında, Suriye’nin Banyas şehrindeki elektrik santralinden denize sızan petrol konusunda açıklamalarda bulundu…

Amcaoğlu, Suriye’nin ülke olarak içinde bulunduğu durum ve komşu ülkelerinden hiçbirinin müdahalede bulunmaması sonucunda belki de çok kısa bir sürede önlem alınabilecek olan petrol sızıntısının, günlerce denize akarak rüzgar ve akıntının da etkisiyle Dipkarpaz kıyılarına ulaşma tehlikesi yarattığını söyledi.

Bu olayın, Akdeniz’e kıyısı bulunan tüm ülkeleri hatta tüm dünya için bir felaket olduğuna dikkat çeken Amcaoğlu, Karpaz kıyılarına yaklaşmasının öğrenilmesi ile Başbakanlık bünyesine derhal Kriz Komitesi oluşturulduğunu, ilgili tüm kesimlerin komiteye davet edildiğini ve eldeki imkanların neler olduğunun bir an önce belirlendiğini kaydetti.

Hüseyin Amcaoğlu, olayın öğrenildiği 30 Ağustos akşamı Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi’ne ait iki römorkörün Dipkarpaz’a sevkinin sağlandığını belirterek, akıntının önlenmesi amacıyla yaklaşık 500 metrelik bariyerlerin de bölgeye taşındığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile de temasa geçildiğini ve 5 kişilik bir ekip ile iki römorkörün ülkemize geldiğini kaydeden Amcaoğlu, şöyle konuştu:

Hüseyin Amcaoğlu, eldeki tüm imkanların kullanılarak gerekli ekipmanların da Dipkarpaz’a konuşlandırıldığını belirterek, şuanda Dipkarpaz sahillerinde önemli bir kirliliğe rastlanmadığını söyledi.
Amcaoğlu, sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda Kriz Komitesi’nin Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda bir toplantı yapılacağını da vurguladı.