El-Sen, Kıb-Tek’te yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenledi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

El-Sen, Kıb-Tek’te yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenledi




Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası El-Sen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak gerekçesiyle basın toplantısı düzenledi.
Sendika’nın Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan EL-SEN Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, KIB-TEK’in batmak üzere olduğunu savunarak, Ekonomi Bakanı Erham Arıklı’yı Kuruma borcu olanların elektriğinin kesilmesi için talimat vermeye çağırdı.
Özkıraç, “Talimat verilmezse, gereğini biz yapacağız. Talimat verilsin, 24 saatte kasaları doldururuz” dedi.
KIB-TEK Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu’nun yüzde 30 zam yapılmasına yönelik Bakanlar Kurulu’na yaptığı öneriyi değerlendiren Özkıraç, gündemi meşgul etmek için zam konusunun ortaya atıldığını iddia ederek Bakanlar Kurulu’ndan zam kararı çıkmayacağına inandığını aktardı.

50 megavatlık yap-işlet-devret modeli ile bir elektrik santrali kurulacağı yönünde çıkan haberlere de değinen Özkıraç, sendikanın enerji politikalarının net olduğunu, yap-işlet-devret modellerine karşı olduklarını, yatırımdan yana olduklarını söyledi.

KIB-TEK’in AKSA’ya 294 milyon borcu olduğunu ifade eden Özkıraç, 294 milyon TL borcu olan bir kurumun yatırım yapma olanağı bulunmadığını belirtti.

Yaşanan elektrik kesintilerine de dikkati çeken Özkıraç, AKSA’nın Kurum’dan alacağı olduğu için kesintilerin yaşandığını kaydetti.

Özkıraç’ın ardından EL-SEN Genel Sekreteri Ersan Kaşif ve EL-SEN Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu da söz alarak bazı konularda görüşlerini paylaştı…