Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu ve DT Kıbrıs Haber Müdürü Özkurt, 14’üncü Boğaziçi Zirvesi’nde konuşacak – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Boğaziçi Zirvesi’nde geri sayım başladı. İstanbul 16-17 Kasım’da ‘Dünyayı ağırlayacak’…

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun da katılacağı Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Boğaziçi Zirvesi’nde geri sayım başladı.

Dünyanın farklı ülkelerinden konusunda uzman kişilerin bir araya gelerek fikir ve önerilerini Boğaziçi Zirvesi’nde anlatılacak.

16-17 Kasım’da gerçekleşecek zirveye 53 ülke temsilcisi katılacak. Bu yılın mottosu olan ‘Gelecek Yüzyılı Karşılamak: Zorluklar ve Beklentiler’ adı altında 23 panel düzenlenecek olan zirvede Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ‘Enerji Trilemması: Enerji Politikaları ve Dinamikleri’ konulu panelde bir konuşma yapacak.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt da ‘Uluslararası Medyada Yeni Normlar: Bilgiye Erişim ve Doğruluk’ konulu panele konuşmacı olarak katılacak.

ZİRVEDE DÜZENLENECEK PANELLER

16 Kasım’da başlayacak olan zirvede paneller iki ayrı salonda gerçekleşecek. ‘Gelecek Yüzyılı Karşılamak’ yuvarlak masa toplantısı ile başlayacak zirvede iki gün boyunca gerçekleştirilecek paneller şöyle:

16 Kasım Perşembe:

‘Boğaziçi Zirvesi Özel Paneli (Büyükelçiler): Çatışma Çözümü’, ‘Metaverse Girişimlerinin Geleceği: Yapay Zeka ve Sürdürülebilir İş Modelleri’, ‘Tıp Hukuku, Hastanın ve Doktorun Hak Ve Yükümlülükleri’, ‘Teknoloji Çağında Hukukla Kazanmak veya Kaybetmek’, ‘Enerji Trilemması: Enerji Politikaları ve Dinamikleri’, ‘Küresel Pazarlara Erişim ve Ticaret Alanları’, ‘Neolitik Yaşam Biçiminin Getirdiği Sonuçlar’, ‘New York ve ABD’de Yatırım ve Ticaret’, ‘Değişen Güvenlik Algısı: Savunma Sanayi ve Siber Güvenlik’, ‘Şehirciliği Dönüştüren Altyapı Yatırımları ve Projeler’, ‘Avrupa’da Yaşayan Türkler: Önümüzdeki Yüzyılda Politik, Ekonomik, Kültürel ve Tarihsel Miraslarının Önemi’, ‘Türk Dünyası Yüzyılı’.

17 Kasım Cuma:

‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’, ‘AB ve Karadeniz Bölgesi: Gürcistan, Moldova ve Ukrayna’nın Üyelikleri’, ‘Türk-Arap Diyaloğu’, ‘Dijital Dönüşümde Yapay Zekanın Önlenemez Rolü’, İŞ ‘Dünyasının Geleceğini Gayrimenkul Yatırımınlarının Yeniden Tanımlanması Perspektifiyle Şekillendirmek’, ‘İklim ve Yeşil Ekonomi’, ‘Kuşak Yol’, ‘Türk-Arap Diyaloğu’, ‘Finans ve Bankacılığın Yol Haritası’, ‘Uluslararası Medyada Yeni Normlar: Bilgiye Erişim ve Doğruluk’, ‘Sermaye Piyasalarında Finansman Kaynakları ve Reel Sektör’, ‘Dünyada Tarımsal Sürdürülebilirlik’, ‘İklim ve Yeşil Ekonomi’, ‘Yüksek Öğrenimde Globalleşme’, ‘Profesyonel Spor Dallarının Geleceği’, ‘Sanata Evet Vizyonuyla Gelecek Yüzyılı Karşılamak’, ‘Kadının Ekonomide Yükselen Rolü’.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu ve DT Kıbrıs Haber Müdürü Özkurt, 14’üncü Boğaziçi Zirvesi’nde konuşacak – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.